Frisbeegolf , eller discgolf, er en av de individuelle øvelsene innen frisbeesporten, og målet er å treffe en kurv eller et avtalt mål med færrest mulige kast.
Merk! Artikkelen er sist endret for 18 år siden. Informasjonen kan være utdatert.

Frisbeegolf er som vanlig golf og benytter mange av de samme reglene og uttrykkene. Men, til forskjell fra golf med ball, er alle frisbeegolfbanene i Norge i offentlig eie, åpne for alle og gratis å benytte. Frisbeegolf kan i prinsippet spilles over alt, med trær og søppelkasser som mål, men nyere baner har metallkurver med kjetting som mål.

Som i golf har man et startsted (utkast/tee) og et mål (kurv). Spillet går ut på å komme fra A til B på færrest mulig kast. Man begynner på utkastet, neste kast taes fra der frisbeen landet. Man har ikke lov til å gå nermere kurven enn der frisbeen ligger. Kast nummer 2 kastes nærmere kurven, og slik fortsetter det til du har kommet så nær at du kan kaste i kurven. Når du treffer kurven og frisbeen blir liggende i kurven, er du ferdig med hullet. Treffer du kurven med ett kast fra utkaststedet får du hole in one. Da går man videre til neste hull. Frisbeegolf spilles for det meste individuelt, men det er også lagkonkurranser og parkonkurranser der man spiller Worst Shot, Best Shot og annen hver, også kalt Alternate.


Teksten er hentet fra Wikipedia og der kan en lese mer om Frisbeegolf