Heilt nord på Askøy finnes den andre 18 korgs banen i Bergensregionen.

Banen er anlagt på en gamal festning og har fleire spektakulære korgplasseringer, god variasjon på hull-lengder og mange flotte fairways.

[Denne artikkelen har og en minibonusbane nederst på sida!]

Merk! Artikkelen er sist endret for 7 år siden. Informasjonen kan være utdatert.

Banen er bygd og blir vedlikeholdt av Askøy Diskgolfklubb. Som så mange andre klubber rundt om sliter de med press på området der banen ligg, og de har mistet flere hull og måtte endre på andre.

Men det jobbes godt og de fleste hull har enten bygde utkastfelt, informasjon malt på underlaget eller en tydlig markert "frontlist".   Oppdatert banekart er i skrivende stund ikke online, men ta kontakt med klubben så blir du nok oppdatert.

Herdla er kjent for at det blåser der - alltid.  Noke som gjør banen mer utfordrende enn den kan sjå ut til.  Det finnes og vann der ute, men det er vinden som du vil huske fra Herdla.

Det er svært gode parkeringsmuligheter ved banen og det er og gode toalettfasiliteter ved parkeringen.  Et problem med området er at det er svært mange andre brukere der ute, så det er svært viktig å være forsiktig og vise hensyn.  Ene hullet går faktisk på kryss av en flyplass (nei, ikke tull) og et annet over en "vikinggrønnsakhage".

Det spilles Onsdagsgolf kvar onsdag [sic] kl 1800, oppmøte noe før.  Du blir garantert godt tatt i mot om du tar turen ut der.  Det er en god tur fra Bergen sentrum, ca 40-45 minutt kjøretur, og eg anbefaler på det sterkaste at folk fyller opp en bil eller to og tar turen utover.

 

 


 

 

Bonus:  Kleppe  - mini mini

 

Ved Kleppe barneskole ligger Askøys eldste frisbeegolfbane.  Det er kanskje litt snilt å kalle det en bane, for denne er liten, det er ingen kjente hull/utkast, men det finnes 3 korger (egentlig 4, men ene er nå vekk).

Det siste (og eneste ?) Askøymesterskapet ble holdt her for endel år siden, og Mr Rørmark er nok fortsatt regjerende Askøymester.

Sjølv om dette er ein liten bane uten definerte hull er den morro å kaste på.  Det går an å lage hull med nokre intr linjer og vinkler, så nærspillet ditt kan blir betydlig mykje bedre om du tilbringer noen timer der.

Når Stormkastgjenten har spelt Briscup  her fra tid til annen har det blitt spelt et ganske orginalt format:  Alle kaster en disk pr korg fra samme tee, dvs 3 disker slik som banen er nå.   Så velger en sjølv kva disk en speler videre på til kva hull.  Dvs, alle hulla skal fullføres og en teller totalt antall kast.

Me har spelt fra to ulike utkast (på parkeringen og på 'fjellhylla' på motsatt side).  OB på fotballbane/beachvolleyballbane og utenfor gjerder.