De fleste kjenner vel frisbee fra stranden om sommeren, men frisbee som organisert idrett er faktisk ganske stort, og har mange ulike grener.

 

Norges frisbeeforbund er det offisiell forbundet i norge og opperer med følgende grener:

Discgolf
Frisbeegolf (disc golf) er som vanlig golf men i stedet for ball og køller bruker man ulike frisbeer. Og i stedet for et hull i bakken bruker man en kurv (Norges Frisbeeforbund - Wikipedia)
Ultimate
"Frisbeerugby" der kroppskontakt ikke er lov. Kan også beskrives som en kryssning mellom rugby og basket der en bruker en frisbee... (Norges Frisbeeforbund - Wikipedia)
Discathon
Kast frisbeen gjennom en bestemt rute på kortest mulig tid (Norges Frisbeeforbund - Wikipedia)
Fristil
'Trikksing' med frisbee, spinn den på fingrer, tenner, whatever (Norges Frisbeeforbund - Wikipedia)
Lengde
Kast frisbeen lengst mulig. Verdensrekorden er 250 meter ... (Norges Frisbeeforbund - Wikipedia)
DDC
"Frisbeetennis" for lag med to spillere (Norges Frisbeeforbund - Wikipedia)
SFC
La disken sveve lengst mulig før en tar den igjen + kast den lengst mulig, spring etter og ta imot den (Norges Frisbeeforbund - Wikipedia)
Presisjon
vel, hva kan det være (Norges Frisbeeforbund - Wikipedia)
Guts
... tja, hvordan forklare dette her då? Sjekk linkene (Norges Frisbeeforbund - Wikipedia)

Stormkast har lenge vært eneste klubben i bergensonrådet som driver med Frisbeegolf, men nå er det gryende aktivitet i andre klubber og. BSI Frisbee driver primært med ultimate og er en av de ledende klubbene i landet. De andre grenene er det vel ingen klubber som driver organisert i Bergen.

Det finnes selvfølgelig et utall andre frisbeegrener, om ikke alle med støtte fra noe forbund. På Australian Flying Disc Association Inc. (AFDA) sine sider finner en denne oversikten. "Carpark Golf" er vel en klassiker, og det er vel kun det australske forbund som kan finne på å ha denne på sine sider (selv om den står oppført som "uoffisiell").
Stormkast oppfordrer ikke til å prøve alle variantene nevnt på denne siden.