Ventetiden er endelig over! Tirsdag 2. april kl. 18.00 er Stormcup 2024 i gang. Skal du være med for første gang? Har du vært med før? Her kommer informasjon som uansett kan være nyttig å få med seg.

Generelt

Stormcup er en konkurranse hvor det spilles én runde frisbeegolf i Lynghaugparken hver tirsdag i sommerhalvåret. Såkalt ukesgolf. 

Stormcup er åpent for alle over 12 år. Typiske deltakere er alt fra nybegynnere til etablerte spillere. Det kan være en fordel å ha spilt en runde eller to med disk golf før du blir med på Stormcup. 

Vanlige regler gjelder, og vi vil spesielt minne om:

 • Stå stille og ikke prat når andre skal kaste
 • Vent på tur - ikke gå frem til disken din hvis du da blir stående foran den som skal kaste
 • Ikke si score til andre spillere uten å spør først
 • Oppfør deg pent
 • Spør hvis du lurer på noe eller er usikker
 • Aldri kast dersom det er mulighet å treffe andre mennesker eller dyr

Nytt av året

I 2024 starter vi opp igjen med en tradisjon som forsvant under pandemien og aldri kom tilbake - før nå! Nemlig felles oppmøte, eller spillermøte om du vil.

Spillermøte holdes på grusbanen i nærheten av kurven til hull 1, og starter presis kl. 18:00.

Under spillermøte blir det gitt relevant informasjon samt gjennomgang av én eller to regler. Gruppene vil ikke publiseres før spillermøte. Selve runden starter 18:10.

Bouncebackbirdie vil ha utsalg av discer i forbindelse med Stormcup. Dette vil foregå etter runden på parkeringsplassen ved Løvås Oppveksttun.

EDIT 10.04.24: Wildcard

Det er plass til 80 spillere på Stormcup (5'er grupper fordelt på 16 hull). Vi holder av 5 plasser til hver runde i form av såkalt wildcard. 

Wildcard deles ut etter følgende prioritering:

 1. Junior påmeldt før konkurransedag
 2. Dame påmeldt før konkurransedag
 3. Stormkast-medlem påmeldt før konkurransedag
 4. Etter venteliste

Påmelding, føring av score og gruppeoppsett

Påmelding/registrering til hver runde gjøres på Disc Golf Metrix (heretter kalt Metrix). Påmeldingsfristen er 1 time før start, altså tirsdager kl. 17.00. Etter dette er det ikke mulig å melde seg på. 

Meld deg på Stormcup #1 2024 her. Under runden fører én spiller på hver gruppe score på mobil fra samme nettside. Etter runden har alle ansvar for å sjekke at sin egen score er riktig.

Grupper settes opp automatisk og det er tilfeldig hvem som havner på gruppe sammen. Voksen som kommer i følge med barn mellom 12- og 18 år kan komme med ønske om samme gruppe. Gi i så fall beskjed i god tid på epost post@stormkast.no. Øvrige gruppeønsker blir ikke besvart.

EDIT 10.04.24: Påmeldingsfaser

Fra og med Stormcup #4 gjelder følgende regler for påmelding:

 • Fase 1 - onsdager kl. 12:00: Kun for medlemmer av Stormkast - Bergen Frisbeeklubb
 • Fase 2 - fredager kl. 12:00: Åpent for alle

Klasser

Du kan velge mellom fem klasser når du registrerer deg i Metrix: Åpen, Rekreasjon, Nybegynner, Dame eller Junior. Usikker på hvilken klasse du skal velge? Her er kriteriene:

 • Dame: kun for damer
 • Junior: alle under 18 år
 • Rekreasjon: alle med Metrix rating <900
 • Nybegynner: alle med Metrix rating <830
 • Åpen: alle uansett kjønn, alder og rating kan melde seg på i åpen

Det er ikke eksakt vitenskap dette med klasser. Poenget er at alle skal få muligheten til å konkurrere med andre på noenlunde samme nivå.

Banen

Banen i Lynghaugparken er en relativt lettspilt bane med en blanding av korte og semi-lange hull. Banen er mye brukt, noe som i kombinasjon med klassisk Bergensvær kan føre til enkelte gjørmete og våte områder. Håndkle(r) og gode, vanntette sko er anbefalt.

CTP og acepott

CTP og acepott er to konkurranser som er frivillige å delta på.

CTP (closest-to-the-pin): Som navnet tilsier handler denne konkurransen om hvilken spiller som kommer nærmest kurven på et gitt hull. Hvilket hull det er CTP på blir annonsert på Facebook, men finnes også på Metrix. De som vil være med betaler 10 kr. i en pott. Så gjelder det å kaste fra tee slik at discen ligger nærmest kurven på det aktuelle hullet. Nærmeste kast markeres med en gris. Hele potten betales ut til den som er nærmest når runden er ferdig. 

Acepott: betal 10 kr. før runden. Får du ace/hole-in-one den aktuelle runden får du utbetalt 75% av potten (som kan samle seg opp over flere runder). Dersom flere betalende spillere får ace, deler de de 75% likt mellom seg. 

For å være med på CTP og acepott vippses 20 kr til 90109084 (Erlend Johnsen) FØR rundestart.

Adkomst

Lynghaugparken er lett tilgjengelig med buss. Fra sentrum går buss 4 (Hesjaholtet) "helt til døren" om du går av på stoppet Nebbeveien

Fra Oasen, hvor mange busser samt bybanen linje 2 stopper, er det ca 10 min. rask gange til oppmøtested i Lynghaugparken.

Det er god muligheter for sykkelparkering, samt bysykkel stativ like ved hull 1.

Dersom du bruker bil er det gateparkering på eget ansvar i området. Begrenset med plasser.  

 

Har du spørsmål? Send oss en post på post@stormkast.no