Årets klubbmesterskap hadde ALT !

Sol, regn, vind, stille, ace, bomputt, OB, fall, russisk, langputt, flaks, uflaks, omspill, arrangørskandaler, lost disk, nye hull, gamle hull, etc etc

Eneste som manglet var flere spillere, spesielt da damer og juniorer.

 

Spenningen var høg før første runde, det var nytt spesialoppsett med mange nye hull, noen forlengde hull og for dei som har spelt lenge var det og endel klassiske hull.  Ca ved rundestart åpnet himmelen seg og det styretregnet og blås bra.  Utover dagen varierte det mellom regn, sterk vind fra alle kanter samtidig,  flotte forhold - alt i ulike kombinasjoner.

 

Tidlig på runden ble det oppdaget en arrangørskandale som skapte oppstyr både på banen og hos de mange som fulgte turneringen live på DGMetrix. 

De to par 4 hullene viste som par 3 !

Dette ble sjekket både her og der og av mange fler, men det ser ut til å være en teknisk feil hos DGMetrix som er problemet, for hullet er registrert som par 4 i oppsettet.

Uansett - dette "stjal" en meget imponerende eagle på hull 2 fra Thomas Storm Hansen, som nå står med den eneste birdien på dette hullet i løpet av helga. Men han var altså den eneste med eagle på "Eagle maskinen"

Hull 2 blei det 16. vanskligste hullet med et snitt på 3,9.   Det andre hullet som var par 4 var "Vinkel hullet" som vart det vanskligste hullet for dagen med et snitt på hele 4,8.

Lettest var hull 9 - som var standard "Ned i dumpen"-hullet (snitt 2,6).  Det nye "2 or not 2" hullet var nest lettest med 2,7 som snitt.

 

 I Nybegynnerklassen skaffet Joakim Wengard seg en solid ledelse i første runden med en meget god 54 runde - to under par.  Dette var den 3. beste scoren på førsterunden uansett klasse.

Bak Joakim var det tett som hagl, med Morten Holm og Eirk Mortensen på delt andreplass med 64 kast.

Joakim hadde full kontroll i andre runden og vant ganske klart med totalt 119 kast.  Morten hadde beste andrerunde i nybegynner og drog fra Erik for å ta andreplassen (126 kast totalt), mens Erik forsvarerer tredjeplassen (130 kast totalt).

 

Om det var tett i nybegynner var det enda tettere i viderekommen.  Andreas Skau Woldsdal og Johan Henrik Pettersen spillte begge +1 på førsterunden, mens Terje Nilima Monsen og Nicolai Græsdal begge hadde +2.   Eneste dame i feltet, Hanna Hugosson, var på delt 5. plass, bare 3 kast bak ledelsen etter runde 1.

På andrerunden spilte Terje litt dårligere, mens de tre andre alle spillte +1 runder.  Dermed fekk Nicolai tredjeplassen mens de to andre måtte ut i omspill!  Johan trakk det lengste strået og tok heim seieren.

 

Openklassen var der en kunne bli klubbmester.  Roar Gjøsæter fekk her en veldig solid førsterunde med en 48 runde (-8), noe som gav han 4 kast ledelse på Olav Breistein og 6 kast på Stein Ødegård. Bak her var det igjen veldig tett.

Ledergruppa startet runde to svært dårlig. Bare Stein kom seg ut i fairway på hull 1 og hull 2 var ikke for mye bedre. Men så løsnet det litt og folk begynnte å spille litt.  Roar rotet endel, men hadde en solid ledelse som han etterhvert spillte på og trygget heim seieren med 103 kast totalt .  Men bak var det mye bevegelse. Terje Rørmark gjorde det han kunne for å påvirke resultata gjennom å begynne på en lenger utlegging på russisk midt i kastet til Olav på hull 8. Hva han snakket om er fortsatt uklart, men Pravda vart omtalt på et tidspunkt.  Atle Svandal som var på tredelt fjereplass etter førsterunden hadde beste score på andre runden uansett klasse.  Han gjekk -5 og fekk 108 kast totalt, noe som akkurat holdt til andreplass.

Like bak Atle kom det hele tre stykker og det var klart for treveis omspill!   Olav, Stein og Eivind Wengaard (som Acet hull 5 - "Inne i skogen" - på runden !) hadde alle 109 kast.   Stein var eldst og best og drog heim tredjeplassen.

 

Etter rundene var det klart for Modified Crazy Wengaards super gameshow (som egentlig skulle vært en puttekonkurranse i pausen, men som nå blei diskflipping exstreme!) før premieutdeling. 

Under premiesermonien fikk alle som hadde gjrot seg fortjent til det goodiebags, applaus og ære !

 

 

Komplette resultater kan du lese her


 

Det regnet tidvis HEFTIG
Det var i perioder fantastisk vær
Vegard Klevberg med nestenfall på hull 5
Vegard Klevberg med fall på hull 6
Vegard Klevberg med fall på hull 7
Når du driver forbi Le Pig og mister muligheten til å ta longest putt
Græsdal drivet kort nok til å ta heim Le Pig
Hanna sikkret seg tidlig CTPig med et kast som var umulig å slå (Foto: Johan Pettersen)
Lang putt
Kortere putt
Kortest putt
Ingen putt etter høy korgkant og nesten ace - etter tidenes merkligste kast i vinden
Drive på 'Over dalen' i vinden
Griseflaks og griseparkering på alternativ hull ut av dalen.
Med snudd mando ser det ut til at rett kast er å treffe fjell ca ved mando og fly til under korg ...
Vinner og taper av diskflippingen med goodiebaggene sine
Vinnere av Le Pig og CTPig
CTPig - Hanna Hugosson
Le Pig - Nicolai Græsdal
Pallen i Nybegynne.
1. plass - Joakim Wengaard
2. plass - Morten Holm
3. plass - Erik Mortensen
Pallen i Viderekommende.
1. plass - Johan Pettersen (etter omspill)
2. plass - Andreas Skau Woldsdal
3. plass - Nicolai Græsdal
Pallen i Open
Klubbmester - Roar Gjøsæter
2. plass - Atle Svandal
3. plass - Stein Ødegård (Etter omspill)