Det var varslet om duggfrie og pene spilleforhold i forkant av dagens Koronacup. Pene forhold var det, noe som lett synes på scorene. 

Deltakere

40 påmeldte vitner om at folk trives med å spille ukesgolf selv om formatet er endret fra det vi er vant til. Fleksibiliteten en får med golfstart er nok noe flere nyter godt av. Det vitner også om at idretten fortsatt er i vekst at vi ser flere nye navn på resultatlistene. Det er gøy! Håper det gir mersmak og at dere vil delta igjen. Så er det alltid trist å måtte avvise folk som vil spille, men som ikke er med på konkurransen. Fint å se at mange som spiller konkurransen forklarer dette på en ok måte og gjerne informerer om at det er åpent for alle å melde seg på!

Ace!

En som ikke er et nytt navn lenger, men som har begynt å finne seg til rette i Lynghaugparken er Lars Haldar. Han klinket til med en ace på hull 11! Årets andre ace i Koronacupsammenheng, og årets andre ace på hull 11. Et ekstra kult hull å ace siden en ikke ser korg fra tee (bildet). Det smakte muligens også godt at erkerival og spillekompis Eivind Wengaard måtte ta en sur 5'er på samme hull. Eivind storspilte frem til hull 11 og hadde allerede kvittert ut 7 birdies på de 10 første hullene. Dessverre blir ikke Lars rikere på penger etter manglende innbetaling til acepotten. Men det er ikke penger som gir rikdom, og vi gratulerer Lars med å ha blitt én ace rikere!

Lav snittscore i Open

De 18 deltakerne i Open-klassen bidro sammen til at gjennomsnittscoren i klassen ble 52,5 kast. Det er 1,5 kast under par og må sies å være godkjent. Det vitner vel også om en bane som er vesentlig lettere å spille i forhold til fjorårets oppsett. Best i Open var undertegnede med 44 kast (-10). På delt andreplass finner vi noe så sjeldent som en far og en sønn. Altså, en far og en sønn er ikke sjeldent i seg selv, de finnes det mange av, veldig mange faktisk, men at en far og en sønn deler andreplassen i Koronacupen er svært sjelden - det har faktisk aldri skjedd før i cupens fire uker lange historie. Gratulerer til Mark og Marcus med sine solide runder på 46 kast (-8), og med å skrive historie. Petter Alfsen fulgte like bak med tredjebeste score, også han godt nede på 40-tallet med 47 kast (-7).

Rekreasjon- og Nybegynner-klassen

Nicolai Græsdal og Tommy Nesse var eneste deltakere i Rekreasjons-klassen, og endte også likt med 59 kast (+5).

I Nybegynner-klassen var det mer folkerikt med 20 deltakere. Henrik Magnussen var bestemann med 54 kast (0). På andreplass kom Ole Sola med 56 kast (+2). Like bak, med 57 kast (+3) og delt tredjeplass kom Svein Magne Ekeberg og PetterAustevoll. 

Banestatistikk

Hull 9 var enklest med 2,6 kast i snitt. Vanskeligst var hull 17 med 3,9 kast i snitt. Det var birdie på alle hull. Hull 4 skiller seg ut som et hull en enten får birdie eller bogey på. Mange river seg nok i håret over å ikke klare å treffe den smale øyen bare noen titalls meter rett frem - undertegnede inkludert. Hvor vanskelig kan det være??? Ganske vanskelig. Jeg vil tro birdie smakte godt for de 14 som fikk det der i kveld.  Så må vi 25 som ikke klarte å treffe øyen bare øve mer.

Fulle resultat finner du her.

Koronacup #5 og Bergen Cup

Neste uke blir det nye muligheter å treffe øyen på hull 14. Medlemmer av Stormkast - Bergen Frisbeeklubb kan melde seg på Koronacup #5 nå.

Runde 5 og 6 av Bergen Cup spilles også i helgen og påmeldingen er åpen for alle her.