Stormkast - Bergen Frisbeeklubb hadde bursdag forrige fredag, 19. april. Det ble feiret både på og utenfor banen i strålende vårvær i Lynghaugparken.

Høvding Gjøsæter hadde gått til anskaffelse av både boller, donuts og brus for anledningen. Ja, til og med bollekniv hadde han kjøpt! Denne fikk raskt tilnavnet Stormkastkniven. Stor takk til Roar for å stelle i stand bursdag!

Petter Alfsen hadde en spesiell bursdagsgave til Stormkast - banerekord! Petter startet runden med 6 birdies på 6 hull, og spilte solid nok resten av runden til å ende på 44 kast (-11). Presis kasting, stabil putting, lange bein og godt humør kommer en langt med! -11 er forøvrig tangering av den beste Stormcupscoren siden så langt arkivet rekker - Erlend Johnsen brukte 45 kast på Stormcup 2018 #12, som var -11 på oppsettet den gang. Erlend kom på andreplass under kveldens runde med en bogeyfri runde på 47 kast (-8), og Luis Garcia tok tredjeplassen med 50 kast (-5).

I Amatørklassen tok Kjetil Åbø en etterlengtet seier med 56 kast (+1). Tore Andre Rongved og Vidar Yndestad delte andreplassen etter å ha brukt 58 kast (+3), mens Kjetil Skippervik hadde tredjebeste score med 60 kast (+5).

Hanna Hugosson var tilbake i Dameklassen med en runde på 59 kast (+4).

Christer Ellenberger hadde også en bursdagsgave, han acet hull 2! Han hadde ikke betalt acepott og får dermed ikke noe mer enn heder og ære tilbake!

Luis tok CTP på 130 kroner på hull 10.

Petter Alfsen vant birdiecupen med 12 birdies og 119 poeng. Oddbjørn Molvik kom på andreplass med 5 birdies og 95 poeng. Oddbjørn var eneste spiller med birdie på hull 7. Erlend kom på tredjeplass med 8 birdies og 77 poeng. Det var birdie på alle hull bortsett fra hull 8 og hull 15. 

Etter 4 runder tar vi også en titt på sammenlagtlisten for Stormcup 2019. Petter Alfsen leder med perfect score, 100 poeng. Erlend Johnsen er på andreplass med 96 poeng og Stein Ødegård er på tredjeplass med 90 poeng. Sammenlagtlisten tar ikke hensyn til klasser. 

59 kastere har deltatt på Stormcup 2019 så langt. Etter dagens runde er det spilt totalt 122 runder på det nye baneoppsettet Lynghaugparken 2019. Det betyr at en nå får Metrix-rating for konkurranserunder. Se her for statistikk fra Stormcup 2019 på Metrix.

Mer statistikk og fulle resultater kan sees her.

Lykke til til alle Stormkastere og alle andre som skal i aksjon under helgens Vestkysttour i Fyllingsdalen og på Flaktveit.