Ventetiden er over! I morgen, tirsdag 2. april kl. 18.00 er Stormcup 2019 i gang. Skal du være med for første gang? Har du vært med før? Her kommer informasjon som kan være nyttig uansett.  

Generelt

Stormcup er en konkurranse hvor det spilles en runde frisbeegolf i Lynghaugparken hver tirsdag i sommerhalvåret. Oppmøte i området ved kurv 5 helst litt før oppstart kl. 18.00.

Stormcup er åpent for alle over 12 år. Deltakere er alt fra nybegynnere til etablerte spillere. Det kan være en fordel å i alle fall ha spilt en runde frisbeegolf før du blir med på Stormcup. 

Vanlige regler gjelder. Ellers god gammeldags folkeskikk. Husk å stå stille og ikke prat når andre skal kaste. Vent på tur. Ikke si score til andre spillere uten å spør først. Spør hvis du lurer på noe. Aldri kast dersom det er mulighet å treffe andre mennesker eller dyr. 

 

Påmelding, føring av score og gruppeoppsett.

Påmelding/registrering til hver runde gjøres på Disc Golf Metrix før runden starter. Registrering til Stormcup #1 kan gjøres her. Under runden fører en spiller på hver gruppe score på mobil fra samme nettside. Etter runden har alle ansvar for å sjekke at sin egen score er riktig. 

Det er fint om folk registrerer seg i Metrix før oppmøte.

Grupper settes opp automatisk og det er tilfeldig hvem som havner på gruppe sammen. Ved ønske om å være i gruppe sammen med en venn, kan det ordnes, men maks to personer. Ta isåfall kontakt med Stormcup-ansvarlig Erlend Johnsen i god tid før runden starter. Denne løsningen er forbeholdt nye spillere som kommer sammen med en som har spilt før og barn over 12 år som kommer sammen med familiemedlem. 

Etter hver runde legges det ut oppsummering på www.stormkast.no med link på Facebook. Sammenlagttabell finnes på samme side. 

 

Klasser

Du kan velge mellom tre klasser når du registrerer deg i Metrix: Open, Amatør eller Dame. Med unntak av Dame-klassen er det ikke definert noen kriterier for når du melder deg på i Open eller Amatør. Ukesgolfer rundt om i landet har ulike regler her, som Metrix-rating, at du har spilt banen på par eller bedre etc. Foreløpig står folk fritt til å velge selv. 

 

Banen

Oppsettet på banen i Lynghaugparken er stort sett uendret fra i fjor. Dog har både naturen og kommunen gjort en innsats og flere vil merke at flere trær er forsvunnet - både store og små. De eneste endringene på selve baneoppsettet har Stormkast tatt seg av selv:

Hull 12: Ny kurvplassering, ny trippelmando, ny droppsone og par 3. 

Hull 17: Nytt utkast (endelig). Utkastet flyttes fra grusen og ned til høyre (gammel plassering). Om du aldri har sett den gamle plasseringen, er den ikke vanskelig å finne.

Baneoppsettet er oppdatert på Disc Golf Metrix, Lynghaugparken 2019. Ny par på banen er 55 kast. Detaljert baneoppsett kan ses her.

Ellers er utkastfelt på asfalt og droppsoner markert med spray. Mandoer er bedre markert. 

 

CTP og acepott

CTP og acepott er to konkurranser som er frivillige å delta på.

CTP (closest-to-the-pin): Før runden melder Stormkast-ansvarlig hvilket hull det er CTP på. De som vil være med betaler 10 kr. i en pott. Så gjelder det å kaste fra tee slik at discen ligger nærmest kurven på det aktuelle hullet. Nærmeste kast markeres med en gris.  Hele potten betales ut til den som er nærmest når runden er over. Nytt av året er at CTP betales via VIPPS til Stormast-ansvarlig, Erlend Johnsen - mob.: 90109084.

Acepott: betal 10 kr. før runden. Får du ace/hole-in-one den aktuelle runden får du utbetalt 75% av potten (som kan samle seg opp over flere runder). Dersom flere betalende spillere får ace, deler de de 75% likt mellom seg. Acepott må betales med fysiske penger (ikke psykiske), så ta med en 10'er om du vil være med.

 

Adkomst

Lynghaugparken er lett tilgjengelig med buss. Fra sentrum går buss 4 (Hesjaholtet) "helt til døren" om du går av på stoppet "Nebbeveien". Fra Oasen, hvor mange busser stopper, er det ca 10 min. rask gange til oppmøtested i Lynghaugparken. Dersom du bruker bil skal parkering i år som i fjor ikke foregå inne på skateparkområdet. Det er gateparkering i området.