Dagene blir lysere og lengre for hver dag som går og solen varmer litt innimellom. I dag er det tre uker til startskuddet går av for Stormcup 2019. Da er det på sin plass å ta en prat med Vestkysttour-sjef, bronsemedaljevinner i SM 2018 og soleklart beste kvinnelige deltaker i Stormcup gjennom mange år, Hanna Hugosson.

 Navn: Hanna Hugosson

Alder: 35 år

Hobby: Mange utenom frisbeegolf, så for å nevne noen: fjelltur & trening generelt, bowling med bedriftslaget, strikking

Fødested: Linkøping, Sverige

 

Hvordan har vinteren vært?

Litt lang kanskje og litt for mye ruskevær for min smak, men det er for så vidt greit siden det har gått mye tid i sofaen til planlegging av årets Vestkysttour. Generelt har det nok blitt færre runder på meg enn tidligere vintrer, men til gjengjeld har jeg brukt mer tid på treningssenteret. Puttingen har jeg prøvd å holde i gang men jeg er ikke helt i form ennå, så jeg kommer til å terpe en del på det fremover.  

Hvis du skal gå runde i Lynghaugparken med kun én disc, hvilken?

Det står mellom to disker: DX Roc og ESP FLX buzz. Begge er ganske like, men jeg føler jeg kan kontrollere Roc:en bedre i forskjellige vinkler enn buzzen. Når det gjelder putting er jeg mest komfortabel med litt mykere discer, så da ville jeg nok endt med å gå en-diskrunden med en buzz pga. det.  

Hva er det verste en i gruppen kan gjøre når du skal kaste?

Bevegelser og lyd er to ting generelt som kan irritere meg. Om jeg er i flytsonen vil jeg ikke merke noe av det i det hele tatt, men om jeg er ufokusert så er det nok litt verre…

Ditt beste Stormcup-minne.

Min første ace, med en gul dx cobra, skjedde på Stormcup. Jeg acet hullet «over dalen» på den tiden når kurvplasseringen var ca. ved dagens drop-sone. Herlig følelse, som dere ser på bildet.

(Kuriosa: Første kastet med den samme disken etter den ace:en, på hat-hullet (dagens hull 5), traff jeg midt på et tre slik at disken knakk helt. Disken har aldri blitt kastet igjen siden.)

Hovedmål for Stormcup 2019?

Delta på flest mulig ukesgolfer!

Vind eller regn?

Regn, uten tvil.

Favorittspiller?

Paige Bjerkås imponerte meg stort i fjor og jeg liker veldig hennes strategiske spill og at hun velger safe-kast med putter. Det skal bli gøy å følge henne i år.

Hva er din beste del av spillet?

Fra 50 m og inn til kurv.

Hva er din største svakhet i spillet?

Jeg har en tendens til å bli litt for defensiv når mye står på spill, så i år håper jeg at jeg kan dra på enda litt til. Ellers ser jeg kasting og putting i vind som min aller største svakhet.

Favorittbane?

I Bergens-området er det helt klart Badevika. Gøy og utfordrende kortbane, med masse press. Puttene må sitte fordi det er kun birdie som gjelder på de aller fleste hullene.

Kjekkeste NC-banen jeg har spilt er nok på Festningen i Trondheim. Utrolig flott bane, som hadde det meste. Utsikt, stor variasjon med åpne, trange, lange, korte hull og høydeforskjeller mm.