Nok en strålende sensommeraften i Lynghaugparken da 39 menn og 1 kvinne møtte opp for å spille frisbeegolf. Gode scores og jammen ble det ikke ace og!

August er straks forbi og de fire rundene av Stormcup som er spilt denne måneden har lokket i snitt 39,5 mennesker til Lynghaugparken tirsdager kl. 18.00. I Open-klassen har det i snitt vært 18 kastere, i Amatør 20 og i Dame 1,5. Gjennomsnitt deltakere i snitt i år er på 25,9 (færrest: 14, flest: 44). Gjennomsnitt for alle rundene i fjor var på 17,6 (færrest: 4, flest: 28).

I kveld var det tre glade herremenn som delte førsteplassen i Open. Olav H. Breistein gikk en flott bogeyfri runde. Lars Ørjan Tvete gikk også en bogeyfri runde - frem til siste hull - hvor det ble en dobbel bogey. Erlend Johnsen gikk ikke en bogeyfri runde men endte til slutt opp sammen med de to førstnevnte på 49 kast (-7). Andrebeste score ble også delt, mellom Terje Rørmark og Håvard G. Frøysa. Sistnevnte gikk også bogeyfritt. Førstenevnte me en flott ace som vi kommer tilbake til. Tredjebeste score på 52 kast (-4) hadde Stein Ødegård. 

I Amatør tok Mikal Håland sin første seier i år med en runde på 58 kast (+2). På delt andreplass kom Lars Haldar og Sten Fagernes med 61 kast (+5) og tredjebeste score ble også delt mellom Rune Krogh Nøstdal og Kjetil Åbø med 63 kast hver (+7).

I Dameklassen var igjen Hanna Hugosson eneste deltaker. Hun endte sin runde på 64 kast (+8).

Og så, ace igjen. Denne gang ved evigunge Terje Rørmark. Han har spilt hull 14 offensivt i hele år og nå satt den endelig på Stormcup også (så vidt meg bekjent har han acet hullet en gang før). Ryktet sier at Terje sa: "Der sitter den" i dèt han slapp sin røde Jokeri ut fra hånden. Desverre/heldigvis hadde han ikke betalt acepott, så den får stå i fred. 

CTP var i kveld på hull 10 og igjen var det Stein som ble grisegutt. Etter nøye måling ble det fastslått at Stein sin lå to Aviarer fra pinnen, mens for andre uken på rad måtte Frøysa se seg marginalt slått, denne gang med to (2) skarve centimeter. Stein fikk 151 (!) kroner og CTP-tag. Gratulerer!

I birdiecupen tok Erlend igjen førsteplassen med 10 birdies og 158 poeng. Han var eneste kaster med birdie på hull 6. Lars Ørjan tok andreplassen med 9 birdies og 90 poeng mens Christer Ellenberger tok tredjeplassen med 7 birdies og 77 poeng. I dag ble det birdie på alle hull. 

Fire hull ble spilt under par i kveld. Hull 10 var lettest med -0.5. De andre hullene var hull 4 og 9 (-0.2) og hull 2 (-0.1). Hull 6 var igjen det vanskeligste med 1.2 kast over par i snitt. 

Sammenlagt leder fortsatt Erlend (527 poeng) marginalt foran Olav (520 poeng). Stein Ødegård er på tredjeplass med 488 poeng. 

Fulle resultat finner du her.

Endringer i Stormtag registreres på Facebook. 

Igjen en liten oppfordring. Mange kastere på banen i dag og vi var vitne til flere farlige kast og nesten-ulykker. Det er viktig at vi gir beskjed om vi ser uansvarlig kasting. 

Stormkast arrangerer klubbmesterskap for sine medlemmer lørdag 22. september. Mer info kommer!

Til slutt ønsker vi lykke til til alle Stormkasterne som deltar på Norgescup 5: The Woods i Kristiansand i helgen. Resultarer kan følges live her. God vind!