Juli måned betyr fellesferie, noe som viste seg på oppmøteantallet da Stormcup prøvde seg med klasser. 

17 kastere møtte opp, fordelt på to klasser, open og amatør. 11 spillere i open og 6 i amatør. Fordelingen vises kun i resultatlisten på Metrix. 

Det ble delt førsteplass i amatørklassen mellom Flaktveit-ildsjel Trond Mjøs og lokal ringrev Kjetil Åbø, som begge endte på 60 kast (+4). Andrebeste score hadde nok en flaktveiting, Tommy Nesse, med 63 kast (+7) og tredjebeste score i amatørklassen hadde Nicolai Græsdal med 65 kast (+9).

Det er mye fokus på en annen idrett om dagen. Derfor ble det ytret ønske om 3'er grupper slik at folk kunne nå hjem til Colombia - England kl. 20.00. Den som var ivrigst frempå om 3'er grupper var Stein Ødegård som desverre havnet i en av to 4'er grupper. Han lå lenge og vaket rundt par, men da han nærmet seg slutten og så at han kunne klare å være ferdig før kl. 20 satte han inn støtet og avsluttet like greit med 4 birdies og endte med det på 52 kast (-4). Med det delte han førsteplassen i open med Erlend Johnsen. Jan Ove Hennøy og Olav H. Breistein havnet på delt tredjeplass med 58 kast (+2). Jan Ove har spilt bra to uker på rad nå og 3. plass (andrebeste score) er hans beste plassering i år. 

Ingen utbetaling fra acepotten i dag heller. 

CTP-konkurransen var i dag på hull 2, hvor Olav H. Breistein like greit la discen 16 cm fra pinnen. Bildet viser en konsentrert Breistein som prøver å plante CTP-grisen i den tørre jorda. Han ble 100 kroner rikere og fikk CTP-tagen som kan pryde bagen i Sandnes til helgen. Gratulerer!

I birdiecupen ble det overlegen seier til Stein med 8 birdie og 167 poeng. Han var eneste spiller med birdie på hull 3. Kjetil Åbø tok andreplassen med 3 birdies og 80 poeng, hvor han var eneste spiller med birdie på hull 16. Like bak fulgte Erlend på tredjeplass med 5 birdie og 79 poeng. 

Fem hull ble spilt under par i dag. Hull 4, 9 og 10 var lettest med 0.2 kast under par, mens hull 2 og 18 ble spilt 0.1 kast under par. 

Fulle resultat finner du her.

Endringer i Stormtag registreres i gruppen Stormtag på Facebook.

Lite har skjedd på sammenlagtlisten, bortsett fra at de bak nærmer seg Petter Alfsen med storm(kast)skritt. Den lange og gode sørlendingen leder nå bare med 4 poeng (335) på Erlends 331 poeng. Petter har nå stått over tre runder på rad. Det sier vel litt om spillet hans i år. Olav H. Breistein beholder tredjeplassen med 317 poeng.