Er i grunn litt urettferdig å komme med noe om denne banen siden den er så ny og alle detaljer ikke er på plass enda, men dette er kanskje den banen som ligger i de vakreste omgivelsene av banene du finner i Hordaland.

Merk! Artikkelen er sist endret for 6 år siden. Informasjonen kan være utdatert.


Når dette skrives er det ikke en gang to veker siden kurvene kom i bakken, så dette er definitivt en splitter ny bane.

Banen ligger som navnet seier på Haganes, et stykke sør på Sotra.  Fra Bergen sentrum er det estimert litt over halvtimen kjøretid ut hit.

Det er svært gode parkeringsmuligheter ved banen. Ikke parker rett ved selve banen eller på snuplassen for busser, men kjør en ca 150 meter til og ut på kaien der det er plenty med plass.

Banen ligger på og i ytterkant av en fantastisk fin og velholdt park med kanaler, flere skulpturer og noen veldig trivelige ender (gjess ?) som trasker rundt og er veldig nysgjerrig på dei som besøker parken.

Det er viktig å ta hensyn til dyreliv, trær og planter samt andre brukere av parken når du spiller her (som på alle andre baner).

 

Banen ligger i hovedsak i en ganske så bratt skråning i ytterkant av parken, noe som gjere den mykje meir utfordrande enn lengden på hola skulle tilsi.  Banen er i utgangspunktet kort, men eit par av hola har litt lengde, i alle fall når korgene ofte har godt beskyttet plassering eller byr på dødsputter.

Dette er uten tvil en nybegynnervennlig bane, men om noen av de som har kasta ei stund trur det er lett å få perfekt score her så må de tenke om igjen.

Elva og kanelsystemet er i spel på 3 av hola, men det skal ikke være veldig vanskelig å få tak i frisbeen om det 'går gale'.  

 

Utkasta (og mandoer) er foreløpig ikke merket, men det er lett å finne fram på banen uten.

 

"Signatur"-holet på banen er heilt klart hol 9.  Her står en oppe i skråningen inne i mellom trea og kaster ned mot parken.   Korga er plassert på ei øy der det går kanal rundt heile.  Og berre for å være ekstra slem ligger korga ganske nært kanalen.

Dette holet kan nok være ganske tricky for nybegynnere, da i hovedsak pga høydeforskjellen og at det er litt distanse ut til korg.  Er det vind så gjør dette holet nesten slemt for dei som ikke har kastet for mye, dog så skal da ikke vere eit problem for dei som har kastet litt. 
Uansett er dette et fantastisk fint hol.

Litt avhengig av kor utkastet plasseres ser hol 2 ut til å bli det vanskeligste holet på banen.  Det er kort, men linja der kan bli veldig tricky om ein vil nå ned til korg på første kastet.

Videre er hol 1 ganske tricky siden det er en dobbelmando relativt nært korg, mens på hol 7 er det korgplasseringen som gjør holet "farlig".

Hol 6 ser ut til å bli da enkleste på banen, der vil dei som har kasta ei stund nesten bli skuffa om de ikke får hole in one...


Det enaste negative eg kjeme på med banen er at da for oss som er gamle og grå er ett stykke å gå si me ikke greier å hoppe over kanalen og dermed må gå rundt til bruene.  Og så var da ein klegg der, men der er no død ...

 
Presiserer igjen at vurderingene er basert på banen slik eg såg den, uten at eg kjenner endelige utkastplasseringer.   Å flytte utkast en par meter eller mer i en eller anna retning kan påvirke et par av hola ganske mye.

Banekart og mer informasjon om banen finner du på Haganes Frisbeegolf siner facebook sider.  Det er Haganes velforening som står bak banen, og i den sammenheng dukker 'selvfølgelige' og navnet Mongstad opp.  Dette er vel den femte 'Mongstad'-banen som er satt opp dei siste to-tre åra.