Ute på Sotra og Ågotnes finnes den beste "skulebanen" i Bergensregionen.   Tranevågen ungdomsskule har ein fin liten 9 hols bane som desverre blir brukt altfor sjeldan.

Merk! Artikkelen er sist endret for 6 år siden. Informasjonen kan være utdatert.

Banen på Ågotnes har eksistert i nokre år no, men har aldri tatt heilt av.  Den ligger flott til rundt ein ungdomsskule med stort flott idrettsanlegg som nermaste nabo.   Skulen og Stormkast samarbeidet for å få den satt opp.

Ryktet seier at enkelte av lærarane bruker den, den blir brukt litt av skulen i gymnastikk og hellers når elevane er heldige, men utover da er da usikkert kor mange som kaster her.  Men den må bli brukt litt av andre også, for tidvis blir det funnet disker der ute.

Dette er definitivt ein nybegynnervennlig bane.  God variasjon i hola og lett å ta seg fram.  Endel av hola utfordrer og den som har spelt ei stond endel.  En jager for å 2 på dei, men da er ofte ikkje så enkelt som da ser ut til.

Eit par av korgene skal være litt lause, men ingen skal ligge nede og banen er i bra stand.

 Den mer eller mindre årlige Ågotnes Open blir reknet som ein av klassikarane når det kommer til turneringer i hordaland.

 

Foreløpig kommer ikkje banen på listen av "må ha spelt"-baner, men speler du endel frisbeegolf og ikkje har tatt turen ut i vinden på Ågotnes synes eg det er på tide!

 

Oversikt over banen på Caddybok.no

 

  • Hull 1: Ca. 70 meter Utkast på løpebanen ved hjørnet av gressbanen OB: Gresset på fotballbanen og over steingarden mot hull 8. Pass opp for folk som går på gangveien.
  • Hull 2: Ca 80 meter. Utkast frå oransje markering øverst på tribunen. OB: Taket på tribunen og gressbanen. Pass opp for folk som går på gangveien.
  • Hull 3: Ca. 36 meter Utkast fra gangvei.
  • Hull 4: Ca. 50 meter. Utkast fra berget over amfiet. OB på skolebygget. Pass på om noen kaster på hull 5 og 6.

  • Hull 5: Ca. 22 meter. Utkast fra stein

  • Hull 6: Ca 30 meter. Utkast fra berget.

  • Hull 7; Ca. 48 meter. Mando til høyre for markert tre.

  • Hull 8: Ca. 47 meter. Utkast på asfalt, markert før bekkalokket. OB over steingarden mot løpebanen og Nest-Sotra sin bane (idrettsanlegget)

  • Hull 9: Ca. 82 meter. Mando til høyre for flaggstangen. OB: Skolebygget og over steingarden til høyre mot kunstgressbanen. Pass opp for eventuelle harde eller myke trafikanter langs veien og personer på kunstgressbanen.

 

 Takk til unge Sundal for informasjon om banen og bruken.