Knarvikbanen ...

Denne hadde mange forutsetninger for å kunne bli bra og mykje brukt, men 13 korger ser ut til å ikkje ha vore da rette antallet

 

  Oppdatering 2018:  I vinter har folk tatt grep og sett i gang å shine banen.  Arbeidet er ikke ferdig, men det skjer ting her.  Så ta turen og sjekk korleis det står til

Merk! Artikkelen er sist endret for 6 år siden. Informasjonen kan være utdatert.

Knarvikbanen ligger ved ein ungdomskule, ein vidaregåande skule, ein gigantisk idrettshall, et friidrettsanlegg, en barnehage, ei kyrkje og endel fotballbaner med meir ...

Med andre ord en svært sentral og god plassering. Men dessverre er den ikkje for mykje brukt ser da ut til og den held på å 'dø'.  Enkelte korger ligger nede, utkastskilt er stort sett på feil plass om du finner dei og det er mykje rot inne i skogen.

 ---

Da er gjort mykje bra arbeid med banen, det er ryddet fairways inne i skogen, bygd fleire utkast og satt opp utkastskilt. 

Banen har i utgangspunktet 3 ulike 'deler' og her er en beskrivelse av banen slik den var når den var ny.

  • Parken - 1 korg som er veldig synlig ved idrettsanlegget. Det er tegnet inn to ukast på dette (kort og langt), men desse var ikke merket.   Pent hol.
  • Lyngen - 3 korger oppe på en haug.  Litt vanskelig å finne fram og lyng og myr som elsker å gjemme disker.  Ofte vind her oppe, noe som gjorde hulla litt meir utfordrende.
  •  Skogen - 9 korger.  Her er det gjort endel arbeid med å rydde flere fairwayer og det er bygd fleire utkastplattformer.  Litt uoversiktlig og veldig mykje myr på et par av hola.  Blir fort litt leiting her inne.  Fleire trange hol og et par av dei har ok lengde.

Banen er litt schizofren, den har nokre korte og i utgangspunktet veldig nybegynnervenlige hol, mens andre er ganske tekniske og tricky og veldig lite nybegynnervennlig.

Da er endel røff ruff på banen og endel myr, så husk gode sko om du prøver deg på denne.

---

 

For eit par år siden flyttet ein sentral person i forhold til banen og arbeidet med den stoppet, og etter det har den i grunn bare dødd.  Slik den står no er nok ikkje dette ein plass du vil stresse så veldig for å få spelt.

Men området har potensiale og med tanke på fasilitetene rundt så bør dette ein dag kunne bli veldig bra.  Men det krever endel jobb enda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banekart i fra skiltet som står ved hull 1

 

Det finnes flere (glatte) utkastfelt i skogen