Victoria von Phasmatidae er navnet både på trofèet til vinneren av Stormcup sammenlagt og på den vandrende pinnen som er en del av trofèet.

Victoria von Phasmatidae  (kjent som Victoria blant venner) er en av de største ærer Stormkast kan tildele en medlem av klubben.

Merk! Artikkelen er sist endret for 2 år siden. Informasjonen kan være utdatert.

 Statutter for Victoria:

 • Bare betalende medlemmer av Stormkast kan vinne Victoria
 • Victoria går til den beste stormkasteren i Stormcup sammenlagt
 • Bare betalende medlemmer av Stormkast kan føres opp med navn på Victoria
 • Victoria kan ikke vinnes til odel og eie, Victoria er en evig vandrer
 • Bare betalende medlemmer av Stormkast kan oppevare og passe på Victoria
 • Om Victoria blir skadet eller forsvinner så er den som har ansvaret for Victoria forpliktet til å reparere og eventuellt erstatte Victoria

 

Infoteksten på trofèet:

Victoria von Phasmatidae er en vandrende pinne og Stormkast sitt vandretrofè som går til vinneren av Stormcup sammenlagt. Victoria kan ikke vinnes til odel og eie, men vinneren av fjorårets Stormcup får æren av å ha og passe på trofèet det påfølgende året.

Victoria er en bereist og moden dame. En dames alder er vanskelig å sei, men ho blei kjøpt i første halvdel av 70-tallet av en amerikansk frisbeepioner som var i Thailand for å 'finne seg selv'. Victoria skal alt den gang ha vært en gammel dame, og ble med frisbeespilleren tilbake til en by på USAs vestkyst der ho skiftet eier mange ganger.

Victoria fekk navnet sitt på slutten av 70-tallet da ho hadde havnet i området rundt Detroit og i en kortere periode var eid av en GUTS-spiller med tysk opphav. Ho skal også ha fått ny ramme rundt desse tider etter litt hard medfart på vei heim fra en turnering. Det var og da historien hennes ble skrevet bakpå rammen.

Victoria kom i 1985 i britisk eie da ho ble vunnet under en presisjonskonkuranse. Ho fulgte med eieren sin tilbake til hjeret av England. Etter noen år på en vegg, havnet ho etter kvart på et loft i en kasse. Der var ho til for noen få år siden da det var flyttetid og ho ble liggende i et skap.

Victoria ble i 2014 gitt til Stormkast og det ble gjort nye tiltak for å bevare henne best mulig. Rammen ble igjen reparert før den blei montert og klargjort for en ny periode med ære og berømmelse for Victoria von Phasmatidae.

 

Vinnere av Victoria:

 1. Roar Gjøsæter
 2. Håvard Frøysa
 3. Roar Gjøsæter
 4. Roar Gjøsæter
 5. Håvard Frøysa
 6. Håvard Frøysa
 7. Anders D. Haugen
 8. Anders D. Haugen
 9. Roar Gjøsæter
 10. Terje Rørmark
 11. Roar Gjøsæter
 12. Roar Gjøsæter
 13. Olav Breistein og Erlend Johnsen
 14. Erlend Johnsen
 15. Olav Breistein
 16. Eivind Wengaard